Cross Fitness

Cross Fitness is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Gedurende de training worden functionele bewegingen op een gevarieerde manier in een hoge intensiteit zo snel mogelijk uitgevoerd. Het idee achter Cross Fitness is om je niet te specialiseren in één specifiek sportonderdeel omdat dit tot een eenzijdige fysieke ontwikkeling kan leiden.

Trainingen bestaan uit een warming-up, een technisch gedeelte om de Cross Fitness bewegingen te leren en een intensieve training Workout of the Day (WoD) of Week (WoW). Deze training staan per dag of week op een whiteboard uitgewerkt.

Gedurende de training wordt er gebruikgemaakt van het Cross Fitness rek, barbells, dumbbells, kettlebells, zandzakken, touwen en pull up bars. De oefeningen bestaan voornamelijk uit natuurlijke lichaamsbewegingen zoals duwen, (op)trekken, stoten, werpen, tillen, springen, klimmen en rennen. Het doel van Cross Fitness is om ongeacht leeftijd, beroep of fysieke gesteldheid, zo snel mogelijk fit en gezond te worden.