​Gezond tussendoortje: geroosterde kikkererwten

Een heerlijke en gezonde snack: geroosterde kikkererwten met kruiden en specerijen. Zo gemaakt en ideaal als tussendoortje, voor bij de borrel of als late night snack. Je kunt kiezen uit een zoete of hartige variant, ze zijn zo gemaakt en dan schuif je ze de oven in. Ook kun je ze 5 dagen in een afgesloten bakje of pot bewaren.

 

Benodigde ingrediënten 1 schaaltje:

  • 200 gram kikkererwten op water, uitgelekt
  • Scheutje olijfolie
  • Paprikapoeder
  • Knoflookpoeder
  • Uienpoeder
  • Chilivlokken
  • Peper en zout

Bereiding:

  • Verwarm een oven voor op 200 graden.
  • Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Pak ondertussen een ovenplaat en bekleed met een bakpapier.
  • Pak een kom en doe hier de uitgelekte kikkererwten in. Voeg de rest van de ingrediënten toe en meng alles goed door elkaar.
  • Verspreid de gekruide kikkererwten over de bakplaat en rooster ze ongeveer 30 minuten in de oven. Keer halverwege om voor het lekkerste resultaat!

Tip voor variatie:

Je kunt ook een zoete variant maken met kaneel, koekkruiden, zoetstof of wat honing!

Macronutriënten geroosterde kikkererwten per portie:

  • 4 porties
  • 86 kcal
  • 7 gram koolhydraten
  • 4 gram vet
  • 4 gram eiwit