Gezonde Kwarktaart

Gezonde kwarktaart

Graag deel ik met jullie een recept voor kwarktaart die gezond is, heerlijk smaakt en simpel te bereiden. Taart eten zonder schuldgevoel!

Ingrediënten

Voor de bodem:

  • 100 gram meel (bijv. amandelmeel)
  • 1,5 eetlepel honing of agavesiroop
  • 2 grote eieren
  • 1 theelepel bakpoeder
  • Snufje zout

Voor de kwark:

  • 500 gram magere kwark
  • 100 ml magere yoghurt
  • 200 gram fruit (diepvries)
  • 7 blaadjes gelatine

Benodigdheden

  • Springvorm van 26 cm (kleiner kan ook)
  • Bakpapier
  • Mes
  • Blender of staafmixer
  • Steelpan + gasfornuis
  • Beslagkom

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de ingrediënten voor de bodem door elkaar.
  2. Leg een vel bakpapier in de springvorm en strijk het beslag hierop uit. Bak de bodem in ongeveer 8 tot minuten gaar in de oven.
  3. Doe ondertussen de 7 blaadjes gelatine in een bakje met koud water om voor te weken.
  4. Meng de kwark en de yoghurt in een beslagkom.
  5. Doe het fruit met wat water in de blender of maal het fijn met een staafmixer.
  6. Doe de helft van het fruit in de steelpan en verwarm dit. Knijp de gelatine uit en voeg dit hieraan toe. Zorg dat de gelatine zich helemaal oplost.
  7. Voeg het andere gedeelte van het vocht langzaam toe aan het warme vocht en giet het langzaam toe aan het kwarkmengsel.
  8. Roer het geheel door en giet het in de springvorm. Zet de taart minimaal 3 uur in de koelkast om op te stijven.