Gezonde muffins

Gezonde Zoete Aardappel Muffins

Ingrediënten (+- 8 muffins)

200g zoete aardappel

1 medium grote banaan

120g volkorenmeel, volkoren speltmeel, havermeel of ander meel naar keuze.

2 eieren

1 eetlepel koek- en speculaaskruiden

Een theelepel vanille aroma

1 theelepel bakpoeder

1/2 theelepel baksoda

Natuurlijk heb je ook een bakvorm voor muffins nodig.

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 graden. Maak de zoete aardappel vochtig onder de kraan en prik er gaatjes in. Leg hem op een bord voor 4 minuten in de magnetron op vol vermogen tot hij zacht is geworden. Haal de schil eraf en prak de zoete aardappel fijn. Schil vervolgens de banaan en prak deze erdoor. Doe dit mengsel in een grote kom en voeg de twee eitjes en het vanille aroma toe. Roer alles goed door elkaar.

Nu kunnen ook het meel, de kruiden, het bakpoeder en de baksoda erbij. Meng alles door elkaar. Vet eventueel de muffinvormpjes in en vul ze met het beslag tot iets onder de rand. Plaats de muffins voor ongeveer 25 minuten in de oven. Laat ze een beetje afkoelen en haal ze vervolgens uit de vormpjes.